Vacature Wedstrijdleider NSRF Slotwedstrijden

De grootste nationale kortebaanwedstrijd is op zoek naar een nieuwe wedstrijdleider! 

Functie
De wedstrijdleiding houdt zich bezig met welke velden er uitgeschreven worden, het tijdschema, de loting en alle communicatie over de wedstrijd met de roeiers, coaches en verenigingen. Tijdens de wedstrijd zit je op de plaats met het beste uitzicht over de baan: de finishtoren. Vanuit de toren probeer je er voor te zorgen dat alles wat je hebt bedacht ook goed uitgevoerd wordt. Bij nieuwe (onverwachte) situaties pas je de plannen aan zodat alles toch weer goed komt. Kortom: jij zorgt er voor dat de roeiers hun beste wedstrijd kunnen roeien.

Tijdsbesteding
Van het najaar tot ongeveer een maand voor de Slotwedstrijden ben je vooral bezig met het maken van plannen en verwachtingen voor de komende wedstrijd en die van het jaar daarna. Hier zitten enkele piekmomenten tussen, maar over het algemeen is het vrij rustig. Vanaf eind mei/begin juni beginnen de eerste vragen en verzoeken van roeiers en coaches binnen te komen. Maar de echte drukte begint in de week voor de wedstrijd met het maken van het definitieve tijdschema, de loting en het beantwoorden van vele 

In 2024 zal de NSRF gecombineerd worden met het FISU-WK dat in Nederland plaats zal vinden. Tijdens de aanloop naar dit grootse evenement zal de tijdsdruk op de wedstrijdleiding van de NSRF lager liggen dan in een normaal jaar. De functieduur is in overleg bespreekbaar, maar met oog op de continuïteit binnen de organisatie wordt gestreefd naar een langere beschikbaarheid (minstens twee jaar).

Profiel

  • Je bent student of recent afgestudeerd
  • Je bent actief (geweest) in een studentenroeivereniging
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het wedstrijdroeien

Beloning

Je komt te werken in één van de leukste wedstrijdorganisaties van Nederland. De Slotwedstrijdencommissie gaat een aantal keer per jaar op de gaafste uitjes en jij mag natuurlijk mee! Je doet veel contacten op in de roeiwereld en maakt kennis met mensen van andere roeiverenigingen.

Je (reis)kosten worden vergoed. De ervaring die je opdoet met dit evenement is zeer waardevol voor je verdere carrière in, of buiten, de roeiwereld.

Reageren
Geïnteresseerden kunnen hun interesse (vergezeld van CV en motivatie) per mail kenbaar maken bij de Commissaris Wedstrijden van de NSRF, Maarten Verbrugge (wedstrijden@nsrf.nl). Ook voor vragen kun je contact opnemen via dit email-adres.
De vacature staat open tot zaterdag 30 mei 2022.